В Австралії суддя похвалила наркодилера за хороший бізнес-план

Суддя верховного суду австралійського штату Квінсленд Енн Лайанс похвалила наркодилера, якого виносила вирок. Суддя зазначила, що він добре вів свої справи

Про це пише Sunshine Coast Daily.

18-річного Броуді Гері Саттерлі затримали в червні 2015 року. Поліцейські припустили, що він знаходиться в стані наркотичного сп'яніння. Обшукавши машину Саттерлі, вони знайшли наркотики, а вивчивши його телефон, з'ясували, що він продає метамфетамін.

В результаті з'ясувалося, що Саттерлі грунтовно підійшов до організації нелегального бізнесу: він пропонував знижки "клієнтам" і повертав гроші тим, від кого надходили скарги на якість товару. Також дилер становив прейскурант, стежив за відгуками покупців, рекламував "якісний продукт" і влаштовував зустрічі з обговорення стратегії ведення бізнесу.

Під час вироку суддя Лайанс заявила, що Саттерлі продемонстрував "непогані навички".

"Це, очевидно, був не найкращий бізнес, але гарна бізнес-модель, - сказала вона. - Ви можете досягти успіху в бізнесі, тому що ви розумні".

Суддя засудила наркодилера до трьох років в'язниці, але тут же звільнила його від покарання. Вона зазначила, що за два роки, доки тривав розгляд, він не вживав наркотики і не порушував закон.