Європарламент хоче "план Маршалла" для України

Європейський союз повинен підтримати Україну у реформуванні, створити "план Маршалла"

Про це заявив голова делегації Європарламенту парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Даріуш Росаті, передає "Радіо Свобода".

"Україна є вирішальною державою для нашої власної стабільності та економічного розвитку. "На кону"не тільки доля українців, а й інтереси Європейського союзу. З огляду на стратегічну важливість, ми повинні підтримувати Україну в її реформаторських зусиллях. Тому нам потрібно створити для неї спеціальну програму або "план Маршалла", - сказав він.

Євродепутат від Польщі каже, що Україну, яка є безпосереднім сусідом ЄС, не можна сприймати як інші держави: занадто важлива Україна для безпеки всього до континенту.

Зазначимо, що "План Маршалла" - це програма допомоги Європі після Другої світової війни. У здійсненні плану брали участь 17 європейських країн, включаючи Західну Німеччину. "План Маршалла" сприяв встановленню післявоєнного світу в Західній Європі. Заявленої США метою реалізації плану було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торгових бар'єрів, модернізація промисловості європейських країн та розвиток Європи в цілому.