52 обстріли за добу: бойовики накривають ЗСУ вогнем з гранатометів і мінометів

За минулу добу терористи з окупованих територій 52 рази відкривали вогонь по позиціях української армії на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, на Приморському напрямку, поблизу Водяного ворог обстрілював позиції морських піхотинців з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП та гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Тим часом опорні пункти поблизу Мар’їнки потрапили під вогонь з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП та гранатометів різних систем, а біля Гнутового - з мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП, гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї.

Терористи гатили з озброєння БТР, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по військовим у Широкиному, а оборонців Новотроїцького обстріляли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Окупанти застосовували для ведення вогню по позиціях у районах населених пунктів Павлопіль та Красногорівка гранатомети і кулемети великих калібрів, а по опорних пунктах поблизу Новоселівки Другої -стрілецьку зброю. Ворожі снайпери активізувалися поблизу Павлополя та Мар'їнки. 

Тим часом на Донецькому напрямку бойовики били по по позиціях біля Авдіївки з артилерії калібру 122-мм, мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Вогонь мінометів калібру 82-мм, озброєння БМП, гранатометів та кулеметів великих калібрів накрив опорні пункти поблизу Миронівського. Тим часом по захисникам Зайцевого та Камянки стріляли з 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Озброєння БМП та кулемети великих калібрів окупанти використовували поблизу Верхньоторецького, а протитанкові гранатомети в районі населеного пункту Піски.

Позиції біля Кримського на Луганському напрямку були обстріляні з мінометів калібру 120-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Бойовики гатили з 82-міліметрових мінометів та гранатометів по опорних пунктах поблизу Катеринівки, біля Станиці Луганської та Сизого - з гранатометів різних систем, а поблизу Валуйського – зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, за минулу добу троє військовослужбовців України зазнали поранень у зоні проведення АТО