Держдума Росії хоче залучати інвесторів у Крим незаконним шляхом

У Росії розробили законопроекти в обхід санкцій для інвесторів при роботі в Криму

Відповідний пакет законопроектів розробив заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа, пише "Коммерсант".

Поправки передбачається внести до Податкового та Цивільного кодексів.

Видання уточнює, що Чепа запропонував ввести в законодавство статтю про "міжнародні трасти", які повинні забезпечити анонімність для інвесторів.

Це обумовлено тим, що кримські трасти зможуть отримати права на передані їм активи. В цьому випадку їхній бенефіціар буде отримувати дохід, однак при цьому залишається невидимим.

Крім того, законопроект передбачає створення «міжнародної транзитної зони» в Криму, де доходи резидентів повністю звільняються від ПДВ, податків на прибуток і майно. 

Газета додає, що ще одна поправка, що йде врозріз з російським законодавством, дозволить іноземним банкам, страховим компаніям, пенсійним фондам і брокерським конторам працювати в Криму і Севастополі без ліцензії (при її наявності в своїй державі).

Крім того, передбачено спрощений порядок отримання російського громадянства для інвесторів, що вклали в облігації Криму і Севастополя від € 1 млн, які приїхали на півострів іноземцям запропонований безвізовий режим.