Стало відомо, кого ЄБРР хоче бачити главою Нацбанку

Європейський банк реконструкції та розвитку підтримав кандидатуру Володимира Лавренчука, голови українського підрозділу Raiffeisen, на посаду голови Нацбанку

Про це пише Reuters.

"ЄБРР закачував в Україну майже 1 млрд євро щороку з моменту анексії Криму Росією, але через зростання стурбованості вимушений був попередити цього місяця, що деякі з основних реформ країни перебувають під загрозою згортання", - пише видання.

Франсіс Маліж, керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи, заявив, що міжнародна спільнота залишається "дуже прихильною" до шляху реформ України, і хотів би, аби досягнення останніх трьох років "захистили та втримали".

"У цьому контексті, за умови підтвердження, слід вітати призначення Володимира Лавренчука на заміну голови НБУ, яка залишає свій пост", - заявив він.

За його словами, критично важливим для реформ стане також призначення голів Державної фіскальної служби та Фонду державного майна.

Першому доведеться "заново винайти службу і викорінити корупцію", а другому - "змінити на краще програму приватизації, яка досі була повністю провальною", - додав Маліж.