Нові втрати в АТО: 2 загиблих, 6 - поранених

Упродовж минулої доби в зоні проведення АТО загинули двоє українських військових, ще шестеро були поранені

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку окупанти стріляли з мінометів, зенітних установок та гранатометів по опорних пунктах в районі Красногорівки. Міномети калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП, гранатомети, кулемети великих калібрів та стрілецьку зброю терористи застосували по позиціях поблизу Водяного. По силовиках у Гнутовому бойовки гатили з 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП та кулеметів великих калібрів.

Під вогонь озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї потрапили українські морпіхи поблизу Павлополя, а поруч із Широкиним – з озброєння БМП та БТР.

По позиціях під Лебединським та Старогнатівкою ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів, а по опорних пунктах поблизу Талаківки та Новотроїцького – з під ствольних гранатометів та стрілецької зброї. 

Ворожі постріли лунали і на Донецькому напрямку. 

З артилерії калібру 152-мм, зенітних установок ЗУ-23-2, мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів та кулеметів великих калібрів бойовики накривали вогнем опорні пункти поруч Троїцького.

Міномети калібру 120-мм та 82-мм, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети російсько-терористичні війська застосовували по позиціях поблизу Авдіївки. З мінометів калібру 120-мм та 82-мм бив по опорних пунктах поблизу Луганського.

З 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів та кулеметів великих калібрів ворог вів вогонь по захисниках населеного пункту Піски, а з 82-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – по оборонцях Верхньоторецького. З протитанкових гранатометів обстрілювали позиції поблизу Зайцевого. Тут працювали і ворожі снайпери.

Ворожа артилерія калібру 122-мм, гранатомети та великокаліберні кулемети застосовувалися і на Луганському напрямку. По позиціях поруч Новозванівки противник застосовував артилерію. 

В штабі АТО відзначають, що у випадках загрози життю та здоров'ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь.