У Дніпрі 1 травня вперше охоронятиме поліція на конях

У Дніпрі вперше до охорони публічного порядку під час масових заходів 1 травня буде залучений кавалерійський взвод Головного управління

Про це під час брифінгу розповів заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Манза, передає прес-центр поліції Дніпропетровської області.

"До охорони громадського порядку буде залучено близько 900 поліцейських. У тому числі цього року вперше кавалерійський взвод у Дніпрі буде здійснювати не лише патрулювання, а й нестиме службу в місцях проведення масових заходів. Кавалеристи підготовлені до виконання завдань із припинення можливих порушень публічного порядку", - розповів Манза.

Зазначається, що з метою недопущення виникнення конфліктних ситуацій напередодні свят керівництво Дніпропетровської Національної поліції зустрілося з учасниками першотравневих масових заходів, які подали свої заявки про участь.

"Поліція звертається до всіх мешканців та гостей регіону з розумінням поставитися до посилених заходів безпеки та закликає до толерантного ставлення до своїх ідеологічних опонентів. Реалізація своїх Конституційних прав не повинна порушувати права інших громадян", - додав заступник начальника Головного управління.

У поліції повідомили, що у Дніпрі 1 травня відбудуться три масових заходи та один у Кривому Розі. За попередньою інформацією в них візьмуть участь 1,5 тис. осіб.