Євробачення охоронятимуть 10 тис. силовиків

На час проведення Євробачення у Києві до охорони громадського правопорядку залучать до 10 тис. поліцейських і нацгвардійців

Про це на брифінгу заявив глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко, повідомляє Еспресо.TV.

"Взагалі буде до 10 тис. Це враховуючи те, що якісь масові заходи на Євробачення проводяться не постійно протягом двох тижнів, а це кілька днів, то сили будуть коригуватися від 6-8 тис.", - зазначив Крищенко.

За його словами, будуть залучені 3 тис. військовослужбовців Національної гвардії, також близько 3 тис. працівників поліції Києва. Решту будуть складати працівники поліції з інших регіонів у разі необхідності.

Окрім того, до охорони громадського порядку будуть залучені працівники патрульної поліції та кінологи.

"Кінологи вже працюють із початку завезення обладнання до Виставкового центру і монтажу обладнання, повністю перевіряються всі автомобілі, на яких завозиться це обладнання. Перевіряються всі конструкції", - наголосив Крищенко.

Він зазначив, що "сьогодні-завтра буде вже повна перевірка і встановлення більш жорсткої охорони Виставкового центру і на Парковій дорозі там, де буде працювати Євроклуб".

"Кінологи будуть постійно залучені у Євромістечку на Хрещатику і будуть перевірятися станції метрополітену. Також, думаємо, будуть і хибні замінування, тому ми збільшимо кількість кінологів, щоб швидко відреагувати на них", - зазначив Крищенко.