У Польщі спіймали австрійця, який воював на Донбасі

Польські прикордонники затримали на кордоні з Україною 25-річного громадянина Австрії, який воював на Донбасі

Про це повідомляє "Польське радіо".

Австрійця було затримано в ніч проти суботи, 29 квітня, на території контрольно-пропускного пункту в Дорогуську (на українському боці – Ягодин), коли він намагався виїхати з Польщі.

Як повідомив речник Надбужанського відділення польської прикордонної служби підпоручик Даріуш Сєнніцький, затримання стало можливим завдяки посиленню контролю на зовнішньому кордоні ЄС - від 7 квітня кожен подорожній, який в’їжджає на територію Шенгенської зони або виїжджає звідти, перевіряється в місцевих і європейських базах даних.

Наразі на затриманого австрійця чекає екстрадиція до Австрії.

Як пише DW, у прокуратурі австрійського міста Вінер-Нойштадт стверджують, що затриманий австрієць воював на Донбасі на українському боці і міг скоїти воєнні злочини під час боїв за аеропорт Донецька.

Прокуратура Вінер-Нойштадта підозрює затриманого у вбивствах супротивників українських військових на Донбасі - "ворожих солдатів, які здалися", а також цивільних. Речник прокуратури Еріх Габіцль уточнив, що злочини могли бути скоєні під час бойових дій за Донецький аеропорт. У міністерстві внутрішніх справ Австрії APA підтвердили, що затриманого підозрюють у "воєнних злочинах проти осіб".