Це не буде процесом помсти: Луценко гарантує дотримання прав Януковича у справі про держзраду

Суд у справі про держзраду Віктора Януковича буде докорінно відрізнятися від політичних судилищ часів колишнього президента-втікача

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає прес-служба ГПУ у Facebook.

4 травня Генеральна прокуратура від імені держави Україна буде звинувачувати колишнього президента у державній зраді.

Луценко зазначив, що цей процес не лише про громадянина Януковича. Цей процес також про його кремлівських господарів, які використали як фіговий листок підписаний Януковичем документ для того щоби:

• окупувати український Крим;
• залити кров’ю український Донбас;
• спробувати поставити на коліна нашу державу.

"Цей суд буде докорінно відрізнятися від політичних судилищ часів Януковича, через які і я змушений був пройти в свій час. Я впевнений, що на цьому процесі буде дотримано усіх прав підсудного, гарантованих українським законодавством", - заявив Луценко.

Генпрокурор вірить, що майбутнє судове рішення є дуже важливим не тільки з точки зору найвищої справедливості, але і як знак попередження усім тим, хто в майбутньому насмілиться стати на шлях державної зради.

"В той же час українські прокурори на цьому процесі будуть представляти не лише державу Україна. Вони будуть виступати від імені тисяч убитих, десятків тисяч поранених, мільйонів біженців з українського Криму та Донбасу.

Це не буде процесом помсти, бо ми потребуємо справедливості і хай торжествує закон", - зазначив він.