Екс-заступнику командира "Беркута" у Севастополі повідомили про підозру

Колишньому заступнику командира севастопольського спецпідрозділу "Беркут" повідомлено про підозру у державній зраді

Про це інформує прес-служба прокуратури АР Крим.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) КК України, колишньому заступнику командира роти міліції особливого призначення "Беркут" управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Севастополі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишній правоохоронець, маючи спеціальне звання підполковника міліції, сприяв організації підготовки до проведення 16 березня 2014 року незаконного так званого "референдуму" на території АР Крим щодо зміни меж території і державного кордону України. Зокрема, в ніч з 26 лютого 2014 року на 27 лютого 2014 року без погодження та дозволу керівництва УМВС України в місті Севастополі, разом з командиром підрозділу з метою безперешкодної підготовки до проведення нелегітимного референдуму та недопущення його зриву, дав вказівку особовому складу РМОП "Беркут" УМВС України в місті Севастополі залишити місце постійної дислокації.

"Особовий склад на виконання їх вказівки 27 лютого 2014 року о 1 год. 30 хв., озброєний вогнепальною зброєю та спеціальними засобами, залишив місце постійної дислокації в м. Севастополі, виїхав на службових автомобілях та передислокувався в район перешийку "Чонгар" на адмінмежі АР Крим та Херсонської області. Законні вимоги керівництва УМВС України в місті Севастополі повернутися з особовим складом до місця постійної дислокації він виконувати відмовився", - уточнюється у повідомленні.