Гурт Eagles позивається до суду на готель "Каліфорнія"

Рок-гурт Eagles позвався до суду на мексиканський готель "Каліфорнія", чия назва відсилає до пісні та альбому Hotel California

Про це повідомляє ВВС.

За твердженням музикантів, готель у селищі Тодос-Сантос штату Південна Нижня Каліфорнія вводить відвідувачів у оману та експлуатує свій уявний зв'язок з піснею гурту для отримання прибутку. За інформацією рокерів, у холі 11-поверхового готелю грають пісні Eagles і продаються тематичні футболки.

Eagles просять суд Лос-Анджелеса заборонити готелі називатися "Каліфорнією" та заявляти про будь-які зв'язки з творчістю колективу.

Готель "Каліфорнія" в Тодос-Сантосі відкрився в 1950 році - за чверть століття до виходу однойменних альбому та синглу Eagles. З тих часів готель змінив кілька назв. У 2001 році заклад купила сімейна пара з Канади і, як стверджують Eagles, почала використовувати його історичне найменування в маркетингових цілях.

"За легендою, готель дав назву відомій пісні", - повідомляє сайт путівника Lonely Planet.

Проте автори хіта кажуть, що текст пісні не відсилає до якогось конкретного місця.

Обкладинка альбому Hotel California є фотографію реально існуючого каліфорнійського готелю "Беверлі-Хіллз". При цьому цей кадр був використаний гуртом також без дозволу, через що Eagles свого часу перебували під загрозою судового розгляду, поки не з'ясувалося, що число бронювань в готелі потроїлося після успіху альбому.