Нацрада вимагає від телеканалів прибрати з ефірів брутальну лексику

Національна рада з телерадіомовлення звернулася до мовників із заявою про неприпустимість наявності брутальної лексики в ефірі в доступний для перегляду дітьми час

Про це йдеться на сайті регулятора.

"Моніторингом Нацради з 10 по 16 квітня та 25 квітня 2017 року зафіксовано чимало випадків прихованого та відкритого поширення в ефірі загальнонаціональних мовників брутальної лексики. Регулятор звертається до телерадіоорганізацій усунути такі ознаки порушень, оскільки вони можуть негативно впливати на дитячу аудиторію", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в ефірах помічено такі порушення: відкрите озвучення брутальних висловів, часткове приховування (запікування) окремих букв, повне запікування брутальних слів із використанням їхнього субтитрування, повне запікування із залишенням артикуляції та зрозумілого з контексту змісту, вживання брутальної лексики дітьми, документальні відеоматеріали реального боєзіткнення.

У Нацраді зазначили, що порушення помічені в ефірі каналів М1, 1+1, СТБ, "Новий", 5, НТН.

"Просимо зважено підходити до формування своєї програмної сітки для недопущення поширення у час, доступний для перегляду дітьми, передач, які можуть негативного впливати на їхній психічний та фізичний розвиток", - наголосили в регулятора.