У Росії підвищать віковий ценз для "Сімпсонів" через ловців покемонів у церкві

Богослови Російської православної церкви виступили за посилення вікового цензу американського мультсеріалу "Сімпсони" через новий епізод, в якому головний герой Гомер Сімпсон ловить покемонів в храмі

Про це повідомляє "ТАСС".

На думку священнослужителів, на медійному ринку "почалася активна пропаганда помилкових моральних цінностей у підлітковому середовищі". Вони вважають, що необхідно захистити дітей і підлітків від перегляду "Сімпсонів".

У 19 епізоді 28 сезону мультсеріалу "Сімпсони" Гомер, як і інші жителі Спрінгфілда, грає в Peekimon Get (аналог гри Pokemon Go) і починає шукати віртуальних тварин в різних місцях. В одному епізоді ловці покемонів заходять до церкви прямо посеред проповіді. Преподобний Лавджой зауважує Гомеру, на що останній відповідає: "Слухай, ця гра популярніші за Ісуса. Або принаймні такою була". 

За словами ієромонаха РПЦ, від перегляду нового епізоду "Сімпсонів" варто захистити дітей, оскільки дана інформація може "похитнути їхні моральні підвалини". 

"Все, що не заборонено законом, дозволено. Тому показ "Сімпсонів" ніхто заборонити не може. Однак захистити від перегляду дітей потрібно", - сказав священнослужитель.

За його словами, показ нової серії "Сімпсонів" може спровокувати російську молодь на ловлю покемонів в храмі, тому священнослужитель запропонував збільшити віковий ценз для цього мультсеріалу.

У "Сімпсонів" чинний віковий ценз 16+.