За вчорашньою акцією на Куликовому полі стоїть Кремль, - Кива

Радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива заявив, що за організацією вчорашньої проплаченої акції біля Будинку профспілок в Одесі стоять люди радника президента РФ Владислава Суркова

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

За словами Киви, проросійський актив в Одесі та інших регіонах курирує заступник Суркова, абхазький сепаратист Інал Ардзінба. Вчорашня акція, на його думку, спрямована на дестабілізацію ситуації в Одеському регіоні за планом "Бессарабія".

Кива наголосив, що "Росія буде використовувати будь-яку можливість для дестабілізації і нам до цього потрібно бути готовими. Тому що завдання Росії, яка є прямим ворогом і агресором для України, дестабілізувати обстановку в країні для того, щоб отримати можливість реваншу і отримання влади".

Він повідомив, що команда Суркова веде проекти по дестабілізації України в ряді регіонів.

"У Закарпатській області це русини і там цей проект також розвивається людьми Суркова. На сході - це була Малоросія, в Одесі - Бессарабія. На сьогоднішній день єдина можливість - це посіяти і вселити всім проросійським силам тваринний страх перед неминучим покаранням за будь-які прояви сепаратизму і за будь-які дії щодо розхитування проукраїнської позиції. Ще раз кажу - вселити тваринний страх", - наголосив Кива.