Потік образ й звинувачень: Макрон і Ле Пен провели довгі дебати перед виборами

Кандидати у президенти Франції Марін Ле Пен і Еммануель Макрон провели понад 2 години теледебатів за кілька днів до другого туру виборів

Про це повідомляє видання The Guardian.

Зазначається, що дебати проходили дуже напруженно, при цьому під час обговорення кандидати більше говорили не про своє бачення майбутнього Франції, а звинувачували один одного у поганій кампанії та вигукували образи.

Зокрема, Макрон встиг назвати свою суперницю необізнаною, корумпованою, занадто націоналістичною брехухою, яка "живиться з горя Франції" і призведе до "громадянської війну" у країні. Ле Пен в свою чергу заявила, що вважає Макрона зарозумілим, розпещеним, "хитрим банкіром", який був в змові з ісламістами та готовий "прирізати Францію" заради "великих економічних інтересів".

Найбільш розбіжними їхні погляди були на проблеми тероризму в державі, а також ситуація з Євросоюзом. Зокрема, щодо ситуації з терористами, то Ле Пен готова усувати їх з держави більш радикальними методами, ніж Макрон, який хоче спочатку розібратися в ситуації.

Ле Пен також зауважила, що має намір провести референдум стосовно виходу Франції з ЄС, в той час як Макрон навпаки хоче поглибити відносини з організацією.

Як повідомляє видання Reuters, після теледебатів, відповідно до опитування, 63% французів вважають, що Макрон був більш переконливим, ніж його суперниця.