Російському митцю Павленському надали політичний притулок у Франції

Російський художник Петро Павленський, відомий своїми гучними політичними акціями, отримав політичний притулок у Франції

Про це повідомляє адвокат митця, передає ВВС.

"Художник і його дружина отримали статус політичних біженців", - йдеться в повідомлення.

Павленський із своєю соратницею Оксаною Шалигін поїхали до Франції, щоб уникнути переслідування за звинуваченнями в сексуальному насильстві. Павленського звинуватила актриса "ТЕАТРА.DOC" Анастасія Слоніна. Сам художник свою провину заперечує та називає звинувачення політичним замовленням.

Читайте також: Художник проти режиму. Чому у Росії судять Петра Павленського

Павленський відомий своїми резонансними художнім акціями з політичними підтекстом. У листопаді 2013 року він роздягнувся та прибив свою мошонку цвяхом до бруківці Червоної площі в Москві, назвавши це "метафорою апатії" і "політичної індиферентності" російського суспільства.

У лютому 2014 митець брав участь у акції "Свобода" в Петербурзі, де з автомобільних покришок спорудили барикаду, після чого підпалили.

У листопаді 2015 року Павленський підпалив двері головної будівлі ФСБ на Луб'янки в рамках акції "Загроза" на знак підтримки українського в'язня Кремля Олега Сенцова.

У квітні 2017 року Федеральна служба судових приставів заборонила Павленському виїзд з Росії, хоча художник залишив країну трьома місяцями раніше.