Шахтарі Кривого Рогу відмовились піднятися на поверхню. Вимагають зарплат $1000

Через страйки гірників призупинена робота на 4 шахтах Кривбасу

Про це у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Страйки почались вранці, 4 травня, коли працівники нічних змін на шахтах  "Гвардійська", "Родіна", "Тернівська" та частина робітників шахти "Жовтнева" відмовились підніматись на поверхню, вимагаючи від керівництва підвищення заробітної плати. Зараз робота на цих 4 підприємствах призупинена.

За повідомленням голови жіночого комітету Незалежної профспілки гірників України Олени Маслової, із 7 години ранку тривають збори трудових колективів, учасники яких висувають вимогу підняття зарплати до рівня 2012 року, а це - $1000.

Такі вимоги пояснюють збільшенням тарифів на житлово-комунальні послуги та продукти харчування. Нині гірники на зазначених шахтах отримують в середньому 10 тисяч гривень, а працівники допоміжних професій – 3 тисячі.

Усі зазначені шахти входять до структури ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" (КЖРК), який є найбільшим в Україні підприємством з виробітку залізної руди. За повідомленням ЗМІ частина КЖРК належить компанії "Метінвест" Ріната Ахметова, інша частина компанії пов'язаній з групою "Приват" Ігоря Коломойского.