Створення "Великої української енциклопедії" під загрозою через рейди

Створення "Великої української енциклопедії" опинилося під загрозою через рейдерське захоплення приміщення державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво" у центрі Києва

Про це заявила в.о. директора ДНУ "Енциклопедичне видавництво" Олена Любовець під час прес-конференції, передає "Укрінформ".

За її словами, наразі вилучено навіть робочі комп’ютери та документи співробітників установи. Любовець висловила сподівання, що органи влади звернуть більшу увагу на цю ситуацію.

Водночас директор ДНУ "Енциклопедичне видавництво" Алла Киридон наголосила на важливості продовження роботи над "Великою українською енциклопедією".

"Це продукт державного значення, бо ми вважаємо, що "Велика українська енциклопедія" - це інтелектуальна візитівка держави, яка поряд з гербом, гімном, прапором повинна репрезентувати Україну у світі та бути свідченням високого, достойного інтелектуального продукту і свідченням того, що молода держава спромоглася на створення власного інтелектуального продукту", - сказала вона.

За словами директорки ДНУ, особливо вагомою роль Великої української енциклопедії є "в умовах політичної та військової агресії Росії, оскільки інформаційний інжиніринг є дуже складною проблемою".