Суд щодо держзради: Адвокат пояснив, чим загрожує відеоконференція з Януковичем

Захист екс-президента Віктора Януковича використовує собі на користь рішення суду щодо залучення Януковича до підготовчого засідання в режимі відеоконференції

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив адвокат Віталій Титич.

Він пояснив, що ще півроку тому, коли обговорювався допит Януковича у справі щодо розстрілів активістів Євромайдану, вже лунали певні прогнози стосовно відеодопиту екс-президента. За його словами, дозвіл суду на відеоконференцію створює для захисту Януковича процесуальні можливості, які зараз доволі успішно реалізуються. 

Відповідно до процедури виклику на допит, Янукович мав би бути викликаний шляхом направлення запиту про міжнародну правову допомогу, що було зроблено півроку тому, але не зараз.

"Вони намагалися, як я розумію, почати поцедуру спеціального досудового провадження. Натомість, (адвокат Януковича, - ред.) Сердюк їх переводить у процедуру загального провадження, в якому Янукович буде як обвинувачуваний, але свідчити нам буде по телевізору", - зазначив Титич.

Він зауважив, що українська прокуратура у цій справі намагалася влаштувати все у такий спосіб, щоб засідання відбувалося відповідно до процедури заочного засудження.

"Проте, і захист, і суд зараз на стадії підготовчого засідання здійснюють дії, направлені на те, що це буде звичайне провадження, в якому обвинувачений буде незвичайно для України виступати по телевізору, а не з клітки в залі суду", - підсумував Титич.