Amnesty International назвала в'язнем сумління науковця Козловського, ув'язненого "ДНР"

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала в'язнем сумління науковця Ігоря Козловського, засудженого бойовиками "ДНР" до майже 3 років ув'язнення

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Якби результатом абсурдного розгляду не був реальний тюремний термін, подання в суді в якості доказів двох металевих трубок, які нібито могли використовуватися "як зброя", було б схоже на анекдот. Викликає обурення, що на підставі цих "доказів" відомий професор-релігієзнавець проведе за гратами майже 3 роки", – заявив заступник директора Amnesty International у Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

За словами правозахисника, організація вимагає негайного звільнення Ігоря Козловського.

"Вина Ігоря Козловського в тому, що він не приховував у Донецьку своїх опозиційних поглядів. Підтверджує це і те, що так званий суддя військового трибуналу прямо назвав його "особливо неблагонадійним громадянином" через його контакти з українськими патріотичними організаціями. Цей фіктивний судовий розгляд не витримує ніякої критики. Ігор Козловський повинен бути негайно і беззастережно звільнений", – додав Кривошеєв.

Amnesty International також закликала окупантів у Донецьку відмовитися від практики свавільного затримання цивільних громадян на підконтрольній їм території.