Боровик відреагував на позбавлення українського громадянства

Колишній радника екс-очільника Одещини Михеїла Саакашвілі депутат Одеської міськради Саша Боровик заявив, що його не можна позбавити громадянства України, оскільки він не набував нового громадянства

Про це Саша Боровик заявив у ефірі Еспресо.TV.

"Я приїхав у 2015 році громадянином Німеччини. Запросити мене було політичним рішенням. Українська Конституція не дозволяє позбавляти громадянина громадянства. На підставі одного з підзаконних актів можна забрати громадянство, якщо людина вступила в інше громадянство. Я не вступав у інше громадянство, я вже приїхав до України громадянином Європи", - сказав Боровик.

Екс-чиновник додав, що попри будь-які рішення державних служб і посадовців вважає себе українцем "на ціле життя".

"Моя позиція проста: я народився українцем в Україні, я громадянин України. Ані президент, ані якийсь міграційний комітет не може з цим нічого зробити. Це зі мною на ціле життя. В Україні я не зможу довести цю позицію в суді - я не вірю українським суддям. Скоріше за все, я звернуся до ЄСПЛ. Це моє право, з яким я народився, ніхто не може в мене його забрати", - додав Боровик.

Раніше народний депутат Дмитро Лінько оприлюднив указ президента про позбавлення громадянства нардепа Андрія Артеменко та депутата Одеської міськради Олександра Боровика.