На Волині скинули 15 фур з мертвими тваринами: траса на Варшаву перекрита

На Волині обурені селяни перекрили дорогу Київ-Ковель-Ягодин, так звану Варшавську трасу, через гнилі туші тварин, які вночі скинули в їхнє поле

Про це повідомляє ТСН.ua

Місцеві мешканці заявили, що інцидент стався вночі проти 5 травня у Ковельському районі між селами Озерне і Заячівка. Уночі на людські паї вивезли 15 КамАЗів трупів тварин.

За даними голови Поворської сільради Сергія Семенюка, гнилі відходи сюди вивезли робітники сумнозвісного Ковельського ветсанзаводу.

"Це відходи з Ковельського ветсанзаводу, який просто забитий тими відходами. Міська влада не знає, куди їх подіти. Жодна громада не хоче їх приймати. Того вони вночі - десь з 2-ї до 6-ї години вивезли в межах 15 машин тих відходів на людські паї біля села Заячівка. І там такі запахи йдуть "приємні", - розповів Семенюк.

Жителі навколишніх сіл відреагували на ситуацію з гнилими відходами, заблокувавши дорогу. Селяни не пропускають нікого, там утворився величезний затор.

Люди відмовляються звільняти трасу, допоки влада не вивезе трупи тварин з їхніх угідь. Попри те, що на місці присутні представники влади з району та області, вивезення відходів досі не організовано.

Сільський голова наголошує, що ситуація створює екологічну загрозу для навколишніх сіл. 

"Зараз собаки, лиси будуть розтягувати все, і це буде екологічна катастрофа для наших населених пунктів. Люди налякані, зараз ще піде якась чума", - попереджає Семенюк.