РФ погрожує помститися Раді Європи через рішення щодо Криму

Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило офіційну реакцію на рішення Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) щодо Криму та Севастополя та відмовилося виконувати дане рішення

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС РФ.

Росія ініціює два рішення, спрямованих проти України.

"Внесли на обговорення проекти рішень КМРЄ про підтримку Мінського процесу та про порушення прав людини на Україні. Розраховуємо на їх предметне обговорення на найближчому засіданні Комітету", - йдеться в заяві.

Крім цього, в РФ оголосили, що не мають наміру виконувати рішення КМРЄ, не дивлячись на те, що вона зобов'язалася це робити в рамках членства в Раді Європи. У заяві МЗС РФ також вперше прозвучала теза про те, що Росія буде відмовлятися виконувати всі рішення, прийняті не консенсусом.

"Російська Федерація ніяк не вважає себе пов'язаною зазначеним рішенням Комітету міністрів і не вважає його правомірним використання українською стороною. Для нас вони в силу свого неконсенсусного характеру політично і юридично нікчемні", - йдеться в заяві.

Також російське зовнішньополітичне відомство оголосило, про "дискредитацію Комітету міністрів" і попередило, що готує нові кроки, що стосуються діяльності Ради Європи, не уточнивши подробиці.