У США ще одна авіакомпанія випхала пасажирів із літака

Американська авіакомпанія Delta опинилася в центрі скандалу, після того як сім'ю з дітьми зняли з рейсу за відмову звільнити одне з крісел у літаку

Відеозапис інциденту було оприлюднено на YouTube.

Наразі ролик набрав уже майже 3 млн переглядів.

Конфлікт у літаку Delta стався 23 квітня на рейсі з Мауї на Гаваях до Лос-Анджелесу. Під час інциденту представник служби безпеки компанії погрожувала пасажиру Брайану Ширу позбавленням волі, вимагаючи звільнити місце, за яке він заплатив.

"Це федеральний злочин, вас із дружиною посадять до в'язниці, а дітей віддадуть до прийомної родина", - сказала пасажирам представниця компанії.

Шир забронював місце для свого старшого сина, який полетів іншим рейсом. Співробітники авіакомпанії наполягали, що оскільки бронь було зроблено на іншу людину, дворічний син Брайана не може займати це місце. Співробітниця авіакомпанії наполягала, що використання автокрісла, в якому знаходилася маленька дитина, на борту заборонено, та вимагала, щоб хлопчик сидів у батька на колінах

При цьому насправді авіакомпанія рекомендує перевозити маленьких дітей саме в автокріслах.

Незважаючи на те, що Шир пізніше погодився тримати дитину на руках, сім'ю в підсумку все одно видворили з літака. У решті решт сім'я залишила літак, а на їхні крісла, за твердженням Шира, посадили чотирьох осіб, яким не вистачало місць.

За добу після публікації відео Delta опублікувала лист з вибаченнями, заявивши, що в компанії шкодують про "важкий досвід" і готові виплатити родині компенсацію.

"Мета Delta - завжди працювати з клієнтами, щоб спробувати вирішити їх проблеми в подорож. Цього не сталося цього разу, і ми приносимо вибачення", - йдеться в листі.