Заворушення у Дніпрі: 15 людей затримали, 14 осіб зазнали поранень

Правоохоронці доставили до відділку поліції 15 осіб, яких перевірять на причетність до масових заворушень у Дніпрі

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

У відомстві пояснили, що сутички почалися між представниками соціалістичної партії та активістами під час проходження колони центром міста. Суперечка виникла через використання політичної символіки, зокрема, стягів, які вимагали прибрати активісти. Понад те , під час проходження колони Опозиційного блоку виник ще один конфлікт.

Внаслідок вказаних подій було травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу. 4 особам медпрацівники надали допомогу на місці події, 4 постраждалих звернулися до лікарні. Двоє поліцейських звернулися до лікарні через ураження, отримані внаслідок розпилення сльозогінного газу.

"У пунктах попереднього огляду, дислоковані в місці проведення біля Монументу Слави, поліцейські вилучили 4 пістолети - 3 травматичних та 1 газовий, 4 ножі, газовий балончик, шило, цвях, пилочку для нігтів та інші предмети. Юнака, який намагався пронести газовий балончик "Терен-4", було доставлено до відділення поліції для з’ясування всіх обставин", - наголосили у відомстві. 

За фактом хуліганських дій у Соборному відділенні поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).