У Раді обіцяють жорстку відповідь Amnesty International на критику декомунізації

Голова парламентського Комітету із закордонних справ Ганна Гопко вважає, що правозахисна організація Amnesty International діє за вказівкою Кремля

Про це народна депутатка повідомила в ефірі Еспресо.TV.

Зокрема, Ганна Гопко сказала, що Україна має дати жорстку оцінку висловлюванням представників Amnesty International, які розкритикували затримання проросійських активістів у Києві з радянською символікою.

"Ми проти того, що американські чи інші західні аналітичні центри та громадські організації виступають рупорами Кремля. Ми маємо дати жорстку оцінку", - сказала Гопко.

Гопко нагадала, що подібна реакція західних правозахисних організацій  була, коли в Україні заборонили російський телеканал "Дождь". 

"Це наше суверенне право в часи війни забороняти пропагандистські канали, які шкодять національним інтересам, а також дати оцінку тим організаціям, які є "п’ятою колоною". - сказала депутатка. Характеризуючи затримання учасників прокремлівської акції у Києві, Гопко сказала: "Це підрив. Це абсолютно диверсійна діяльність, яка має бути оціненою правоохоронцями".