У ЗСУ виявили контрактника, який у складі "ДНР" вбивав українців у Іловайську

СБУ затримала у Донецькій області військового-контрактника одного з підрозділів ЗСУ, який раніше воював на боці терористів

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

У відомстві розповіли, що під впливом російської пропаганди чоловік приєднався до "ДНР" у липні 2014 року, а до цього служив в Афганістані.

Він брав участь у боях поблизу населених пунктів Сніжне, Дмитрівка та Іловайськ, обстрілював українську армію з артилерії, однак через місяць зазнав поранень.

Після одужання зловмисник пройшов навчання під керівництвом російських військових представників на прізвиська "Терек" та "Урал", після чого воював під Дебальцевим.

Однак вже навесні 2015 року бойовик розчарувався у "ДНР" та поїхав до Росії, скориставшись посвідченням учасника так званого "ополчення ДНР" за підписом терориста Стрєлкова.

"Через скрутне фінансове становище навесні 2016 року бойовик вирішив повернутися в Україну та вступити до лав ЗСУ. Його було направлено до одного з підрозділів, що бере участь у проведенні антитерористичної операції, та затримано співробітниками Служби безпеки України", - наголосили у СБУ.

У цій справі було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, а затриманому вже повідомили про підозру.