У Росії ловцеві покемонів у церкві дали 3,5 роки умовно

Суд у російському Єкатеринбурзі засудив до 3,5 років умовного позбавлення волі блогера Руслана Соколовського, якого затримали за те, що він грав у Pokemon Go в храмі РПЦ

Про це повідомляє ВВС.

Суд визнав блогера винним у образі почуттів вірян, розпалюванні ворожнечі та незаконному зберіганні спеціальних технічних засобів.

Вирок виявився м'якшим, ніж вимагало обвинувачення, що наполягало на реальному терміні у в'язниці.

Судді заявила, що Соколовський своїми діями нібито образив не лише віруючих, але й феміністок. Також блогера визнано винним у незаконному зберіганні спецзасобів - у нього знайшли ручку з прихованою камерою.

Обтяжуючих обставин суд не знайшов. Як пом'якшуючі обставини суд урахував відсутність судимостей, позитивну характеристику, яку надала хлопцеві його мати, а також його поведінку під час судових засідань, на яких він вибачився перед вірянами. Суд також ухвалив повернути блогерові вилучені в нього на час речі: смартфон, ноутбук і джемпер з написом "Мразь".

При цьому обвинувачений має видалити зі своїх соцмереж 9 відеороликів. Крім того, з нього взяли підписку про невиїзд. Вирок вступить в силу через 10 днів у разі, якщо Соколовський і його адвокати, або держзвинувачення не подадуть скаргу. Прокуратура повідомила, що задоволена рішенням суду та не планує його оскаржити. Сам блогер ще не вирішив, чи буде оскаржувати вирок.