Конгрес США запевнив Полторака в єдності щодо протидії агресії Росії

У четвер, 11 травня, міністр оборони України Степан Полторак зустрівся з представниками Конгресу США, які запевнили його в підтримці України в умовах російської збройної агресії

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вражені тим, що за короткий термін Україна виростила армію, яка захищає країну. Україна має бути сильною, ми повинні працювати над цим разом", - заявив глава делегації Майкл Макконен.

Представники делегації Конгресу США зазначили, що, як у парламенті будь-якої країни, в Конгресі є дискусійні питання, але щодо України позиція конгресменів єдина.

Полторак, у свою чергу, зазначив, що США надають послідовну та серйозну допомогу Україні від початку боротьби за територіальну цілісність.

"Допомога американських інструкторів у підготовці українських військових дає результати на полі бою, зберігає життя і дозволяє ефективно вирішувати завдання. Українці прагнуть побудувати сильну демократичну країну, готові обстоювати свої цінності зі зброєю в руках і віддавати життя. Маючи силу духу і волю, а також допомогу зарубіжних партнерів, ми обов'язково переможемо", - сказав Полторак.

Також міністр оборони України розповів конгресменам США про основні досягнення в реформуванні Збройних сил України.