ОУН вимагає скасувати святкування 9 травня

9 травня стало інструментом Росії для здійснення гібридної війни на території України, через що державне свято у цей день треба скасувати

Про це на своїй сторінці у Faсebook написав очільник Організації українських націоналістів революційної (ОУНР) Стефан Романів. 

Він зазначив, що ті події, які відбувалися в Україні 9 травня цього року, підтвердили, що Росія здійснює гібридну війну не лише на фронті, але й в запіллі. За його словами, головною метою провокативної акції "бесмертний полк", інспірованої Кремлем, була демонстрація потужності російського фактору в найбільших містах України.

Романів зауважив, що ця акція унаочнила "безсилість каральних органів держави передбачити розвиток подій, неспроможність локалізувати проблему в місцях скупчення "п’ятої колони" та застосувати превентивні заходи щодо знешкодження загроз національній безпеці". 

"Акція унаочнила відтворення "отаманії" найгірших зразків 1917-1921 років, коли особи, які самоназвалися "ОУН", не маючи до неї жодного відношення, свідомо чи не свідомо, докладаються до деструкції держави в час найбільшого напруження сил української нації в борні проти ворога", - наголосив Романів. 

Він пояснив, що у цій ситуації Україна не має права бути слабкою, повинна зробити висновки та покарати винних.

За його словами, держава, як і вся Європа, саме 8 травня відзначає День пам’яті та примирення. Тим часом 9 травня є уособленням дня перемоги одного тоталітаризму над іншим, цей день перетворився на знаряддя російської гібридної війни проти України, "є інструментом експанісії "рускава міра". Він додав, що саме з цих причин це державне свято необхідно скасувати.

"Російські "агенти впливу", що доклалися до збурення суспільства 9 травня, у найкоротші терміни повинні бути визначені органами державної безпеки та знешкоджені. Представники правоохоронних органів, що сприяли ворожій акції у Дніпрі, мають бути не лише з ганьбою звільнені, але й притягнуті до найсуворішої відповідальності", - підсумував Романів.