"Передавав божественну енергію". У Росії лідера сектантів засудили за секс з неповнолітньою

У Краснодарському краї Росії суд ухвалив вирок 61-річному місцевому жителю Олександру Куренкову, який організував релігійну секту, де здійснював насильство над громадянами

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Краснодарського краю.

Судом встановлено, що Куренков приїхав у Краснодарський Край з Бурятії в 2004 році. У станиці Староджерелівській він створив релігійне об'єднання за типом тоталітарної секти, де з вказаного часу по 23 січня 2016 року здійснював різні насильницькі дії над людьми.

"Застосовуючи психологічне насильство, він пригнічував волю жінок під приводом нібито передачі "божественної енергії і духовних знань" під час проведення "індивідуального і групового заняття" вступав з ними у статеві стосунки, у тому числі за участю малолітньої 2002 р.н., а також застосовував фізичні покарання із застосуванням батога", - говориться в повідомленні.

Уточнюється, що свої злочини Куренков скоював в трьох приватних домоволодіннях, які були придбані на грошові кошти учасників секти.

Він визнаний винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 239 КК Росії (створення некомерційної організації, що зазіхає на особу і права громадян), п. "б", ч. 4 ст. 132 КК Росії(насильницькі дії сексуального характеру щодо особи, що не досягла 14-річного віку).