Гранатомет, автомати, пістолети: СБУ накрила мережу виробництва та продажу зброї

Співробітники СБУ викрили всеукраїнську мережу з виготовлення, збуту і контрабанди вогнепальної зброї та боєприпасів з центром у Харкові

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

До складу банди, організованої харківським студентом, входили близько 20 учасників з різних регіонів України. Зловмисники майже рік купували в Україні та за кордоном стартову, сигнальну, травматичну зброю та переробляли її на бойову. Покупців знаходили через сторінку в одній з російських соціальних мереж.

28 квітня співробітники СБУ затримали на міжнародному пункті пропуску "Щербаківка" одного з членів банди, який намагався вивезти з України 2 бойових пістолети ПМ та 11 травматичних пістолетів. Правоохоронці провели понад 20 обшуків за місцями мешкання бандитів у Харкові, Києві та Миколаєві. 

Під час обшуків вилучено понад 35 одиниць зброї: автомати Калашникова, пістолети-кулемети ППС, "Скорпіон", пістолети ПМ, ТТ, Carrera, револьвери "Наган", "РФ", "Сафарі". 
Також вилучено понад півтисячі набоїв різного калібру, гранати Ф-1 та РГД-5, гранатомет РПГ-22, стартові, сигнальні і травматичні пістолети, комплектуючі до зброї, обладнання для виготовлення зброї та набоїв. 

Крім цього, спецслужбовці вилучили банківські картки, що використовувалися для інтернет-розрахунків із замовниками, гроші, одержані злочинним шляхом, підроблені паспорти для здійснення поштових відправлень тощо. 

Наразі двом організаторам злочинної групи вже повідомлено про підозру в контрабанда зброї за попередньою змовою та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.