Цукеркові бунти Roshen: поплічники Януковича намагались дискредитувати Порошенка

Колишні члени Партії регіонів, які зараз перебувають у Росії, намагалися дискредитувати президента Петра Порошенка за допомогою "цукеркових бунтів" у магазинах Roshen

Про це під час брифінгу заявив очільник Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє "112 Україна".

Він зазначив, що колишні народні депутати Андрій Клюєв і Володимир Олійник, а також лідери "Антимайдану" Олександр Зінченко та Юрій Кіт залучили кількох людей для організації заходів з дискредитації Порошенка.

"Акція повинна була називатися "цукеркові бунти" в магазинах Roshen. Нами задокументовано кілька таких заходів з моменту надходження вказівки, детальні інструктажі, передачі грошей та інші речі", - наголосив Грицак.

Він розповів, що затримані у цій справі особи вже дають свідчення. Таким чином провокативні акції хотіли проводити поблизу столичних магазину і фабрики Roshen, а також в інших місцях.

"Деталі не зовсім коректно буде розповідати, там є не зовсім приємні речі, червона фарба, портрети. Деталі та інструктажі приходили з Москви. У нас є від документовані інструктажі та листування", - пояснив Грицак.

Тим часом керівник департаменту СБУ Віктор Кононенко зауважив, що зловмисники під час цих масових заходів повинні були бути вдягнуті у форму військових із зони АТО.

"Такі акції, які ми попередили, називалися "Декомунізація Roshen", коли 400 осіб повинні були зайти на завод і знести бюст Карла Маркса, який нібито там знаходиться. Цю акцію ми попередили", - підсумував Кононенко.