Заступник директора НАБУ відмовляється виконувати судове рішення

Перший заступник директора НАБУ Гізо Углава відмовляється виконувати судові рішення. Тому його треба притягнути до відповідальності

Про це у Facebook написав позафракційний народний депутат Віталій Купрій.

"Гізо Углава має бути притягнений до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду та покривання корупції в НАЗК. Усі пам'ятають катастрофічну ситуацію з подачею електронних декларацій. Я заявляв про свідоме розкрадання 27 мільйонів бюджетних гривень розробниками програми та службову недбалість голови НАЗК Наталії Корчак, яка запустила несправну програму в експлуатацію.

Я оскаржив до суду бездіяльність відповідальних осіб НАБУ, які відмовились розслідувати корупцію своїх колег із НАЗК. 19 квітня 2017 року Солом'янський районний суд Києва фактично визнав протиправним покривання корупції НАБУ та зобов'язав цей орган розпочати досудове слідство щодо Наталії Корчак та їхніх оборудок із системою електронного декларування.

Тепер перший заступник директора НАБУ Гізо Углава надсилає мені відповідь, в якій відмовляється вносити відомості про цей злочин до ЄРДР у зв'язку з відсутністю на це підстав. Тим самим умисно не виконує судове рішення!

Звернувся до генпрокурора Юрія Луценка із заявою про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 382 Кримінального кодексу України ("Невиконання судового рішення"). Досить терпіти цю кругову поруку", - написав нардеп.