Бойовики в Мінську виправдали домагання патрульної ОБСЄ "дупою Євробачення"

Проросійські бойовики на переговорах у Мінську виправдовували сексуальні домагання свого товариша до жінки з ОБСЄ витівкою пранкера Віталія Седюка на Євробаченні

Про це повідомила у Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Україна і ОБСЄ вимагали від РФ і ОРДЛО притягнення до відповідальності озброєного покидька, який намагався принизити жінку з місії СММ ОБСЄ і, погрожуючи їй автоматом, дозволив собі сексуальні домагання. Марчук і Кучма вимагали прізвище покидька і детальне розслідування інциденту. Але росіяни дозволили собі наступний пасаж: що ви причепилися, ну подумаєш, чоловік на блокпосту вирішив взяти телефончик у гарної жінки. У вас на Євробаченні чоловік з голою дупою перед усіма до співачки приставав. І регіт", - написала Геращенко.

За словами Геращенко, бойовики відмовилися надати відомості про терориста, якого не покарали та навіть не засудили його вчинок.

"Аргументи іншої сторони: цей товариш був не дуже то п'яний і не дуже то й озброєний, так, пару автоматів. І це просто ментальна і культурна різниця у спілкуванні, він просто брав у жінки телефон, а в ваших Європах просто по-іншому знайомляться, то та жінка не так зрозуміла "гусара". Бойовика росіяни навіть не засудили, бо подумаєш - вимагав від жінки сексуальних послуг під духом автомату", - додала Геращенко.