Хакери вкрали нових "Піратів Карибського моря" та обіцяють викладати фільм по шматочках, - ЗМІ

Невідомі хакери стверджують, що викрали один із нових фільмів компанії Walt Disney і вимагають викуп, погрожуючи оприлюднювати фільм уривками в разі відсутності грошей

Про це розповів голова студії Боб Айгер, передає ВВС.

За словами Айгера, зловмисники зажадали величезну суму в біткоінах, погрожуючи що викладуть у публічний доступ спочатку 5-хвилинний уривок фільму, а потім публікуватимуть 20-хвилинні частини, поки не отримають гроші.

Айгер не повідомив, про який фільм ідеться, однак наголосив, що компанія не має наміру платити викуп.

Водночас американське видання Deadline із посиланням на власні джерела повідомило, що йдеться про фільм "Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казки", який виходить у американський прокат 26 травня. Це п'ята частина кіносаги, яка зібрала в світовому прокаті в цілому $3,7 млрд.

За іншою версією, мова йде про анімаційний фільм студії Pixar "Тачки-3", який з'явиться в кінотеатрах 16 червня. Дві попередні частини мультфільму принесли творцям понад $1 млрд.

Наприкінці квітня жертвою аналогічного злочину хакерів став онлайн-кінотеатр Netflix - невідомі викрали та виклали у відкритий доступ 10 нових серій серіалу "Помаранчевий - хіт сезону", коли компанія відмовилася платити викуп.