"Яндекс" і Mail.Ru прокоментували блокування ресурсів

Блокування в Україні російських інтернет-ресурсів в компанії Mail.Ru назвали політично мотивованим, а в компанії "Яндекс" - санкціями "проти 11 млн українських користувачів"

Про це йдеться у відповідних заявах компаній, передає Еспресо.TV.

"Ми з жалем сприйняли новину про політично вмотивоване рішення влади України заборонити використання соціальних мереж ВКонтакте, Однокласники, і ресурсів Mail.Ru. Це рішення вдарить насамперед по користувачам - громадянам України. Близько 25 млн жителів України спілкуються на заблокованих платформах зі своїми друзями в Україні і в усьому світі", - йдеться  в заяві Mail.Ru.

У Mail.Ru запевняють, що їхня частка на українському ринку невелика та не вплине на фінансові плани компанії.

Адміністарція "Яндексу" наголосила, що працює відповідно до законодавства, а блокування зачепить насамперед користувачів.

"Наша українська команда працює в суворій відповідності до законодавства України. Рішення про санкції стосується не лише нас. Це санкції проти 11 мільйонів українських користувачів, які щомісяця обирають наші сервіси, та проти тисяч українських організацій, які використовують наші технології і сервіси для розвитку своїх бізнесів", - заявили в компанії "Яндекс".