Порошенко обговорить з G7 санкції проти Росії ще до саміту

Президент Петро Порошенко має намір найближчим часом провести консультації з лідерами країн "великої сімки" перед початком саміту G7 26 травня

Таким чином вже 20 травня він поїде до Німеччини на зустріч з канцлером Ангелою Меркель, повідомляє адміністрація президента.

Очільник держави зауважив, що ці перемовини будуть достатньо тривалими та змістовними, а також нагадав, що Меркель також проведе зустріч з новим президентом Франції Еммануелем Макроном. За його словами, з обома цими країнами ведуться консультації.

"Ми будемо дуже ретельно обговорювати питання щодо координації наших дій", - наголосив Порошенко.

Президент зазначив, що у його графіку заплановані зустрічі та телефонні розмови із іншими лідерами країн G7 "для того, щоб якісно підготуватися до Самміту на найвищому рівні".

"Я буду порушувати питання щодо продовження санкцій (проти Росії, - ред.) не на шість, а на 12 місяців. Ми будемо робити максимальні зусилля для того, щоб найбільше мотивувати Росію прийти за стіл переговорів, виконати Мінськ, вивести свої війська з української території і припинити агресію", - підсумував Порошенко.