Трамп не надавав Лаврову жодних секретних даних, - Тіллерсон

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим не передавав Кремлю жодної секретної інформації

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє Washington examiner.

Він відреагував на статтю видання The Washington Post, яка, посилаючись на слова американських високопосадовців, стверджує, що під час зустрічі Трампа та Лаврова останній отримав від президента засекречену інформацію. 

Держсекретар зауважив, що під час зустрічі співрозмовники дійсно обговорювали широке коло питань, серед яких були спільні зусилля щодо боротьби з тероризмом. Попри це, під час розмови мова не йшла про конкретні джерела, методи або військові операції для протидії цим загрозам.

Радник президента з питань національної безпеки Герберт МакМастер також прокоментував цю інформацію та зауважив, що вона не відповідає дійсності. 

"Президент і міністр закордонних справ розглянули ряд спільних загроз для наших країн, включаючи загрози цивільної авіації. Ніколи і ні разу не обговорювалися джерела і методи розвідки, і президент не розкрив ніяких військових операцій, які ще не були широко відомі", - наголосив МакМастер.