Львівські дизайнери збанкрутували опісля штрафу за неліцензійні програми

Львівську компанію "Креора" оштрафували на 326 тис. грн за використання неліцензійних програм для 3D-моделювання, дизайну та офісного пакета від Microsoft

Про це повідомляє ZAXID.NET.

У вироку Галицького райсуду Львова вказано, що у 2013-2014 роках працівники компанії виконували замовлення клієнтів, використовуючи неліцензійні програми. Судові засідання у цій справі тривали майже 3 роки та за цей час саму компанію вже закрили.

Під час обшуку правоохоронці вилучили техніку і виявили, що серед неліцензійних програм були також програми для 3D-моделювання Autodesk 3ds MAX, офісний пакет від Microsoft та неліцензійні копії операційної системи Windows.

Компанію зобов'язали виплатити 195 тис. грн за використання неліцензійних програм. А також цивільний позов подала команія Microsoft, вимагаючи виплатити понад 97 тис. грн.

Суд вирішив задовольнити також позов Microsoft, зобов'язавши директорку компанії "Креора" сплатити 34 тис. грн штрафу у держбюджет, 194,5 тис. грн компенсації компанії "Віндекс" та 97,4 тис. грн Microsoft. Загалом, враховуючи судовий збір на залучення експертів, компанію зобов'язали сплатити понад 326 тис. грн.

Зазначимо, що ТзОВ "Креора" займалася дизайном інтер'єрів. У березні 2015 року, поки тривав судовий процес у цій справі, компанію закрили. Вилучену під час обшуків техніку директорці компанії повернули вже після оголошення вироку.