Нардепи можуть провалити законопроект, який допоможе врятувати бізнес від силовиків, - Денисенко

Через боротьбу навколо НАБУ нардепи можуть провалити законопроект, який допоможе бізнесу уникнути необгрунтованих перевірок силовиків

Про це у своєму Facebook написав народний депутат від БПП Вадим Денисенко.

Нардеп пояснив, що Верховна Рада повинна проголосувати за законопроект 6220 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та підстав закриття кримінального провадження".

"Всі, хто хоч трохи займався бізнесом розуміють, що половину часу ти тратиш на спілкування з силовиками. Закрив питання в поліції, відкривається фронт в податковій, далі СБУ, прокуратура і т.д. Тому було запропоновано вичерпний перелік із чотирьох пунктів, які не даватимуть можливість силовикам водити вас по кругу за однією і тією справою. Ось ці пункти: рішення суду, відсутність складу злочину і закриття справи, декриміналізація статті по якій звинувачують людину", - написав Денисенко.

Але, за словами нардепа, навколо законопроекту виникло аж надто багато політичних дискусій. 

"Антикорупціонери вирішили, що цей закон направлений не на захист бізнесу, а проти НАБУ. Головний їхній посил - всі наші силовики крім НАБУ - корупціонери", - зазначив він.

За словами Денисенка, він сьогодні на комітеті з питань діяльності правоохоронних органів буде пропонувати відкласти розгляд цього питання та пропонуватиме зробити більш широку комісію для того, "щоб ми за криками про корупцію в органах, не загубили головне - захист бізнесу".

"Я вважаю, що до цієї комісії крім антикорупціонерів, обов'язково мають увійти представники бізнес- асоціацій. Війна між силовиками - це не лише картинка в телевізорі. Це сотні мільйонів хабарів, які вибиваються з обігових коштів підприємств. Тому нам вкрай важливо відійти від дискусії, хто більше краде: сбушник чи набушник. Ми маємо дати відповідь на питання, що зробити для того, щоб від цього не страждав бізнес", - додав він.