Яценюк у США закликав надати Україні озброєння

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк перебуває з візитом у Вашингтоні, де проводить зустрічі з представками нової адміністрації США, а також Демократичної партії

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Учора Яценюк зустрівся з колишнім президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою та екс-віце-президентом США Джозефом Байденом.

В інтерв'ю журналістам за підсумками переговорів Яценюк повідомив, що одна з основних тем переговорів - надання озброєння Україні. 

"І я тут сподіваюся на підтримку Конгресу США і на позицію новою американської адміністрації. Тому що якщо таке рішення буде прийнято, то це є чітка відповідь на те, що Україна залишається пріоритетом, що Україна важлива для Європи і для Сполучених Штатів, що ми боронимо свою незалежність і одночасно ми боронимо кордони країн-членів Європейського Союзу і країн-членів НАТО. Тому це те політичне рішення, яке повинно зараз розглядатися новою адміністрацією", - заявив Яценюк.

Він додав, що "українці довели, що ми можемо боротися".

"Але боротьба проти озброєної до зубів російської агресії потребує підтримки з боку Європейського Союзу і американців", - додав Яценюк.

Невдовзі лідер "Народного фронту" відбуває до Оттави для зустрічі з міністром закордонних справ Канади Христиною Фріланд та іншими високими представниками канадського уряду та парламенту.