З'явився комп'ютер із рекордними 160 терабайтами пам'яті

Компанія Hewlett Packard Enterprise представила прототип комп'ютера з рекордним обсягом пам'яті - 160 терабайт

Про це повідомляє ВВС.

У компанії зазначають, що мова йде про пам'ять, яка поєднує в собі риси оперативної та постійної. Комп'ютер створено для роботи з великими даними, він може одночасно аналізувати інформацію, обсяг якої еквівалентний 160 млн книг. Основну увагу творці комп'ютера приділили його пам'яті, а не процесору.

Пристрій, що одержав назву The Machine ("Машина"), використовує операційну систему на основі Linux.

HP Enterprise заявила, що дослідницький проект, у рамках якого було створено комп'ютер, в кінцевому підсумку може призвести до появи "майже нескінченного" пулу пам'яті.

"Секрети наступного наукового прориву, інновації, здатної змінити всю індустрію, або змінює життя технології, ховаються за горами даних, які ми створюємо кожен день. Ми не можемо покладатися на технології минулого, нам потрібен комп'ютер, створений для ери великих даних", - вважає голова компанії Мег Уітман.

Робота над "Машиною" тривала 5 років тому. Фахівці HP Enterprise вирішили, що потужності існуючих комп'ютерів недостатньо для роботи з великими даними та вирішили створити новий суперкомп'ютер спеціально з цією метою. Близько трьох років тому над ним працювали 75% всіх співробітників лабораторій HP Enterprise.