Інтерпол більше не розшукує Арбузова, - адвокат

Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-очільника Нацбанку Сергія Арбузова

Про це заявив адвокат  колишнього керівника Нацбанку Сергій Ковальов, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

Він пояснив, що такому рішенню відомства передував висновок комісії з питань контролю за файлами Інтерполу, яка розглянула аргументи Генпрокуратури та захисту Арбузова щодо цієї справи.

"Інтерпол скасував міжнародний розшук Арбузова. Тим самим Інтерпол поновив його право на вільне пересування", - наголосив Ковальов.

За його словами, Генпрокуратура, натомість висунула обвинувачення Арбузову у справі Укртелекому, щоб за допомогою неї знову оголосити його у розшук. Адвокат каже, що такі дії ГПУ мають ознаки злочину у вигляді незаконного притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи.

"Офіційного документа (про підозру) ми поки не отримували, коли отримаємо, то звернемося до правоохоронних органів для притягнення винних до відповідальності. Також ухвалимо всі заходи для доказу невинності Арбузова", - зауважив Ковальов.

Він також додав, що його підзахисний все ж планує повернутися до України.

"Арбузов може вільно пересуватися по всьому світу, крім України, де відносно нього відкрито кримінальне провадження. Як тільки воно буде закрито, наш підзахисний повернеться в Україну", - підсумував Ковальов.