Лещенко отримав 2 млн позики від людини, родич якої реконструює музей біля Кремля, - ЗМІ

Владислав Єндржієвський позичив Лещенку на невідомих умовах два мільйона гривень, а його батько – займається будівництвом поруч з Кремлем

Про це пише сайт Майдан.

Як відомо, Сергій Лещенко нещодавно вніс уточнення в свою декларацію, вказавши там позику у розмірі два мільйони гривень, отриману 31 грудня 2016 року від особи на ім’я Єндржієвський Владислав Вікторович.

В декларації також зазначено, що Єндржієвський Віктор Якович (очевидно, батько Владислава Вікторовича) з лютого 2015 року надає нардепу в безоплатне користування кімнату в Києві площею 24 м2. Є підозри, що Сергій Лещенко справді проживав певний час у приватному будинку, який, можливо, належить Віктору Яковичу.

Що пов’язує депутата-антикорупціонера з сімейством Єндржієвських і чим він завдячує їх прихильності достеменно не відомо. Жодних роз’яснень з цього приводу Сергій Лещенко не надавав і спеціальних розслідувань, як у випадку з кредитом від Олени Притули, не проводилось. Хоча інформацію про бізнес та зв’язки його благодійників легко знайти у вільному доступі в Інтернет.

Владислав Вікторович Єндржієвський, який позичив Лещенку на невідомих умовах два мільйона гривень,  є успішним банкіром,  а його батько – давно і фахово займається будівництвом. З відкритих джерел відомо, що Віктор Якович Єндржієвський є співзасновником (разом із ВАТ “Київпроект”) та керівником Асоціації “Реконструкція Фундаментів і Санація Стін” (скорочено – “Реконфісс”).

Російськомовний сайт компанії “Реконфісс” повідомляє, що вона виконує повний комплекс робіт по реконструкції будівель не лише в Україні, але й на “усьому пострадянському просторі”. На території Російської Федерації успішно функціонує її дочірня фірма – ООО “Реконфисс-Ярославль”. Згідно інформації російського ресурсу Rusprofile Віктору Яковичу Єндржієвському там належить доля у 20%, а ще по 20% – іншим українцям, очевидно батьку і сину на прізвище Палій.

Серед переліку об’єктів, капітально відремонтованих за участі компанії “Реконфісс” вказана, зокрема, споруда головного корпусу Державного Історичного Музею Російської Федерації за адресою Москва, Красная Площа, 1. Зазначено, що роботи з підсилення фундаментів в рамках реставрації та облаштування цієї будівлі були виконані в 2009-2010 роках.

На сайті “Реконфіссу” викладені фотографії, зроблені під землею за лічені метри від стін Кремля, саме там, де щорічно 9 травня проходять колони російських солдатів та військової техніки.

Здійснення таких робіт вимагало від підрядника – будівельної компанії з українським капіталом – узгодження і тісної співпраці з компетентними структурами: Федеральною Службою Безпеки, Федеральною Службою Охорони та Управлінням справами Адміністрації Президента Російської Федерації. Адже йдеться про так звану режимну зону московського Кремля, де задіяні особливі заходи анти-терористичної безпеки.

Серед інших об’єктів, до реконструкції яких доклав руку “Реконфісс” в Росії, варто відзначити церкву Всіх Святих на Кулішках, що прилягає до комплексу будівель Адміністрації президента Російської Федерації на Старій Площі в Москві, а також готель “Москва” (“SochiPlaza”) в Сочі – один із пам’ятників будівельній корупції під час підготовки до зимової Олімпіади-2014, який і досі закритий для відвідувачів.

Станом на сьогодні будівельний бізнес компанії “Реконфісс” в Росії триває: ведуться роботи по реконструкції історичного маєтку за адресою м. Москва, Мала Нікітська, 12. А в столиці України спеціалісти “Реконфіссу” займаються відновленням фундаменту Театру оперетти…

Серед друзів Владислава Єндржієвського в мережі Фейсбук фігурують лише три політика: власне Сергій Лещенко та його колеги по фракції БПП Світлана Заліщук та Олександр Грановський.