Квартири, будинок, авто. Перед призначенням керівник одеської митниці переписав майно на сина, - ЗМІ

Минулого року керівник Одеської митниці (тоді - головний митник АТО) Олександр Власов подарував всю нерухомість родини 20-річному сину Владиславу

Нещодавно у сина податківця з'явилася ще й компанія, а він сам поїхав навчатися бізнесу в Амстердам, передає bihus.info.

За декларацією про доходи за 2016 рік, Олександр Власов із дружиною подарували сину квартиру на 135,7 кв.м. в Києві. Також в якості подарунків Владислав отримав ще: однокімнатну квартиру, будинок на 230 кв.м. в Києві, та земельну ділянку під ним. У власності Власова-молодшого є і паркомісце на 17 кв.м., яким користується батько-податківець.

Автомобілі керівник Одеської митниці позичає в сина та дружини. У власності Владислава — Mini Cooper Countryman 2012 р.в., придбаний влітку минулого року за 230 000 грн, вдвічі дешевше від ринкової ціни.

У Інеси Власової - дві Mazda 2012 р.в., придбані новими у 2012 та 2013 роках. Крім нерухомості, в минулому році у сина Олександра Власова з'явився і бізнес. Він володіє 80% ТОВ “Сіті-ферма”, а 20% належить кримчанину Валерію Конопльову. Основний вид діяльності фірми - виробництво олії та тваринних жирів.

В Амстердамському університеті Владислав вивчає економіку і бізнес, до цього освіту здобував в Київському університеті права. Рік навчання в Амстердамському університеті вартує від 12 тис євро.

Задекларовані доходи керівника Одеської митниці Олександра Власова за минулий рік - 332 983 грн. Готівкою Власов зберігає 150 тис грн, у дружини готівки - 350 тис грн. На банківських рахунках дружини Інеси - 700 тис грн, $3 тис і 4 тис євро. Позичені кошти третім особам - по $100 тисяч і євро.

Дружина Олександра Власова, як і їхній син, теж завела підприємницьку діяльність минулого року. За 2016 рік від підприємницької діяльності вона отримала 876 000 грн.

До призначення керівником Одеської митниці 15 травня 2017 року Олександр Власов працював командиром спецпідрозділу "Фантом". Завдання "Фантому" - контролювати переміщення осіб та протидіяти незаконному перевезенню товарів через умовний кордон вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.

Олександр Власов керував "Фантомом" з часу його створення, з початку 2015 року. У 1993 - 1995 роках Власов працював у Миколаївській митниці, а згодом в органах СБУ, Державній податковій службі та Мінекономрозвитку.