Реконструкція Шулявського шляхопроводу: в КМДА розповіли про фінальний проект

Департамент містобудування та архітектури КМДА обрав проект реконструкції Шулявського шляхопроводу, розроблений "Київдормістпроектом"

Про це повідомили в КМДА, передає Еспресо.TV.

Наприкінці березня на засіданні архітектурно-містобудівної ради було представлено 7 варіантів реконструкції, під час обговорення спеціалісти обрали 4 проекти. 

Так, китайський варіант пропонували збудувати за 30 місяців, проект трирівневої розв’язки з реверсивним розподільним кільцем – за 36 місяців, розв’язку, розробником проекту якої є Інститут комплексного проектування об’єктів будівництва, – за 24 місяці.

Вартість обраного проекту реконструкції складе 400 млн грн. Збудувати новий шляхопровід обіцяють за 12 місяців. Для порівняння, вартість інших проектів мала б коштувати від 760 до 950 млн грн.

Проект розв'язки передбачає знесення корпусу заводу "Більшовик" і створення на його місці дорожньої петлі, а також будівництво повороту з вул. Довженка на проспект Перемоги і двох з'їздів із шляхопроводу на проспект Перемоги. Проектом передбачено мінімальне втручання в інженерні мережі та дільниці, не підпорядковані "Київавтодору".