У Запоріжжі літак МАУ під час посадки серйозно пошкодив шасі і фюзеляж

Сьогодні літак МАУ, що виконував рейс Київ – Запоріжжя, під час рулювання після посадки виїхав на ділянку аеродрому, отримавши серйозні пошкодження фюзеляжу та всіх стійок шасі

Про це повідомляє прес-служба МАУ.

Вказано, що після посадки літак виїхав на ділянку аеродрому з незастиглим бетонним покриттям.

Технічний стан літака не дозволяє виконувати рейси. Авіакомпанією прийнято рішення доставити пасажирів рейсів PS086 та PS088 Запоріжжя – Київ до пункту призначення наземним транспортом.

Всім пасажирам будуть надані харчування й напої.

"Пасажирам рейсів PS086 та PS088, що прямують транзитом через аеропорт "Бориспіль" й втрачають стикування у зв'язку з затримкою вильоту першого рейсу, буде наданий весь спектр послуг, передбачених міжнародними нормативами в подібних ситуаціях: надання харчування та напоїв, поселення до готелю, організація трансферу за маршрутом аеропорт – готель – аеропорт", - вказано у повідомленні.

Пасажирам будуть запропоновані альтернативні варіанти вильоту найближчими рейсами. Пасажирам, які прийняли рішення залишитися у Запоріжжі, буде відшкодовано вартість квитка.

Для розслідування даного випадку авіакомпанією МАУ створена комісія із залученням фахівців Державної авіаційної служби України. До отримання висновків комісії та повного офіційного підтвердження технічної готовності аеродрому Запоріжжя всі рейси МАУ виконуватимуться до/з аеропорту Дніпра.