Втомились від Росії, Путіна і пропаганди. У США розповіли, що думають про конфлікт в Україні

Представники Республіканської партії США визнають, що Росія чинить агресію на території України та веде пропагандистську війну

Про це стало відомо з розшифровки розмови представників Республіканської партії США, частину якої оприлюднило видання The Washington Post.

Зазначається, що у розмові щодо втручання Росії у американські президентські вибори 2016 року брали участь республіканці Кевін Маккарті, Кетті Макморріс-Роджерс, Пол Райан і Патрік Макгенрі. 

Зокрема, під час обговорення вони порушили питання щодо проблем України. Так Райан зауважив, що "росіяни бомблять українську територію 30-40 разів на день, а Крим було анексовано". Таким чином він пояснив, що зараз українська влада намагається очистити уряд, щоб продемонструвати свою прихильність Заходу, аби той допоміг повернути українські території. Зокрема, держава впровадила низку хороших антикорупційних законів.

Райан розповів про свою зустріч з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і зауважив, що той розповів йому про російську агресію на Донбасі.

"Тому нам не слід відчувати втому від України, у нас повинна бути  втома від Росії", - наголосив Райан, після чого його твердження підтримав Роджерс.

Роджерс у свою чергу наголосив, що "пропаганда від Росії та Путіна є дуже витонченною". За його словами, Кремль веде пропагандистську війну не лише проти України, а й Європи.